You Tube

Facebook

Instagram

WhatsApp

LinkedIn

TAJEMICA WSPÓŁPRACY 

ZADZWOŃ 505 792 986

15/03/2022

Na problemy z mąką - kreatywność!

Sytuacja na rynku zbóż się zaostrza, wojna na Ukrainie oraz wcześniejsze problemy z dostępnością ziaren spowodowały duże podwyżki cen mąki. 

Dawniej, jeśli zabrakło mąki, piekarz zwyczajnie nie mógł nic upiec. Ale dzisiaj jest inaczej, brak surowca może być powodem do kreatywności. Oczywiście nie można zamienić 100% wolumenu sprzedaży pieczywa pszennego i pszenno-żytniego na kukurydziane, owsiane, czy z płaskurki. Ale w przypadku niedoborów surowca można próbować kreować nowe rozwiązania, w zależności od tego jaki surowiec jest aktualnie dostępny.  Oczywiście dużo łatwiej jest zmieniać asortyment małym, rzemieślniczym piekarniom niż wielkim zakładom, które podpisały kontrakty, posiadają systemy informatyczne, zapasy opakowań, linie technologiczne, itp.

Więc w sytuacji niedoborów mąki i znacznych podwyżek cen, w dużo lepszej sytuacji znajdą się małe zakłady z kreatywną załogą i własnym sklepem, gdzie klient doceni nowe wyroby, zapłaci więcej za dobry produkt i właściciel będzie w stanie szybko zareagować i sporządzić nowe receptury. Piekarze, musicie być przygotowani na scenariusze braku surowca, już dochodzą sygnały z rynku o braku mąki chlebowej i ewentualnej reglamentacji - jak za dawnych czasów. To czas na przygotowanie i wykorzystanie takiej ewentualnej problematycznej sytuacji na swoją korzyść.

ZADZWOŃ 505 792 986

Masz pytania? Zadzwoń

Dziś nikt nie ma wątpliwości że branża stoi nad przepaścią. Dlaczego? - Podwyżki cen energii elektrycznej – do 500% a gazu do 1000%, - Podwyżki wynagrodzeń, - Podwyżki cen surowców,
Co może mieć wspólnego równowaga w przyrodzie z branżą cukierniczą i piekarską? Otóż w tym felietonie postaram się przedstawić zarówno mój punkt widzenia jak również wielu przedstawicieli branży, w sprawie
Kiedy twoja firma się rozwija i dochodzisz do momentu uruchomienia sklepów firmowych oddalonych od siedziby, wchodzisz w bardzo ciekawy etap jej rozwoju. Otóż każdy sklep firmowy, chociaż jest częścią tej

Aktualności

Sprawdź co u nas

Na wszystkie zapytania odpowiadamy w ciągu 24h!

Help4Bakery

Formularz

kontaktowy

Wyślij
Wyślij
Formularz został wysłany
Proszę wypełnić wszystkie wymagane pola.

WYWIAD 

Prasa branżowa

Zobacz rozmowę z Help4Bakery opublikowany w prasie branżowej.

Informacje

Dowiedz się więcej

O mnie

Dochowanie tajemnicy

Dobór sprzętu

Składy, alergeny i wartości odzywcze

Własna Piekarnia lub Cukiernia

Identyfikacja wizualna firmy

Rewolucja Clean Label

Obliczanie wskaźników firmy

Oferta oparta  na aktualnych trendach

Oferta

Zobacz czym się zajmujemy

Help4Bakery

Kontakt

505 792 986

kontakt@help4bakery.pl