kontakt@help4bakery.pl

505 792 986

Help4Bakery

Kontakt

Oferta

Zobacz czym się zajmujemy

Oferta oparta  na aktualnych trendach

Obliczanie wskaźników firmy

Rewolucja Clean Label

Identyfikacja wizualna firmy

Własna Piekarnia lub Cukiernia

Składy, alergeny i wartości odzywcze

Rozwój sieci sklepów własnych

Dochowanie tajemnicy

O mnie

Informacje

Dowiedz się więcej

Prasa branżowa

Zobacz rozmowę z Help4Bakery opublikowany w prasie branżowej.

WYWIAD 

Wyślij
Wyślij
Formularz został wysłany
Proszę wypełnić wszystkie wymagane pola.

Formularz

kontaktowy

Help4Bakery

Na wszystkie zapytania odpowiadamy w ciągu 24h!

Aktualności

Sprawdź co u nas

Dziś już nikt nie ma wątpliwości że branża stoi na ostrym zakręcie. Dlaczego? Otóż wymienię kilka podstawowych problemów z jakimi się spotykam: - Podwyżki cen energii elektrycznej – do 500%
Co może mieć wspólnego równowaga w przyrodzie z branżą cukierniczą i piekarską? Otóż w tym felietonie postaram się przedstawić zarówno mój punkt widzenia jak również wielu przedstawicieli branży, w sprawie
Kiedy twoja firma się rozwija i dochodzisz do momentu uruchomienia sklepów firmowych oddalonych od siedziby, wchodzisz w bardzo ciekawy etap jej rozwoju. Otóż każdy sklep firmowy, chociaż jest częścią tej

Masz pytania? Zadzwoń

ZADZWOŃ 505 792 986

Sytuacja na rynku zbóż się zaostrza, wojna na Ukrainie oraz wcześniejsze problemy z dostępnością ziaren spowodowały duże podwyżki cen mąki. 

Dawniej, jeśli zabrakło mąki, piekarz zwyczajnie nie mógł nic upiec. Ale dzisiaj jest inaczej, brak surowca może być powodem do kreatywności. Oczywiście nie można zamienić 100% wolumenu sprzedaży pieczywa pszennego i pszenno-żytniego na kukurydziane, owsiane, czy z płaskurki. Ale w przypadku niedoborów surowca można próbować kreować nowe rozwiązania, w zależności od tego jaki surowiec jest aktualnie dostępny.  Oczywiście dużo łatwiej jest zmieniać asortyment małym, rzemieślniczym piekarniom niż wielkim zakładom, które podpisały kontrakty, posiadają systemy informatyczne, zapasy opakowań, linie technologiczne, itp.

Więc w sytuacji niedoborów mąki i znacznych podwyżek cen, w dużo lepszej sytuacji znajdą się małe zakłady z kreatywną załogą i własnym sklepem, gdzie klient doceni nowe wyroby, zapłaci więcej za dobry produkt i właściciel będzie w stanie szybko zareagować i sporządzić nowe receptury. Piekarze, musicie być przygotowani na scenariusze braku surowca, już dochodzą sygnały z rynku o braku mąki chlebowej i ewentualnej reglamentacji - jak za dawnych czasów. To czas na przygotowanie i wykorzystanie takiej ewentualnej problematycznej sytuacji na swoją korzyść.

Na problemy z mąką - kreatywność!

15/03/2022

ZADZWOŃ 505 792 986

TAJEMICA WSPÓŁPRACY 

LinkedIn

WhatsApp

Instagram

Facebook

You Tube