You Tube

Facebook

Instagram

WhatsApp

LinkedIn

TAJEMICA WSPÓŁPRACY 

ZADZWOŃ 505 792 986

Jak opanować składy, alergeny...

Jest kilka opcji. 

1. Nauczyć się wszystkiego i spróbować osobiście zmierzyć się z tą materią - droga długa i wyboista, zajmie dużo cennego czasu.

2. Zatrudnić specjalistę technologa i zlecić mu to zadanie - prościej, pod warunkiem że prowadzisz dość duży zakład aby utrzymać etat technologa.

3. Kupić program ułatwiający wykonywanie tego zadania - już łatwiej, ale oprócz kosztu programu, musisz poświęcić jednak sporo czasu na naukę i prawidłowe wprowadzanie danych - swojego cennego czasu!

4. Zlecić to firmie zewnętrznej - np help4bakery :) - to koszt jednorazowy i oszczędność czasu. Wykonanie składów jeśli spróbujesz tego samemu, okaże się dość trudne z uwagi na czynniki ludzkie itp.

Pozornie proste zadanie wiąże się z odpowiedzialnością, która spada na osobę wykonującą składy. Biorę odpowiedzialność przed służbami sanitarnymi, inspekcją handlową, IJHARS w zakresie wykonanej pracy. Jeśli podczas pracy okaże się że składy niezbyt dobrze wyglądają "dla konsumenta" od razu możemy rozmawiać na temat poprawy technologii i receptury. 

SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI

Składy, alergeny

wartości odżywcze i kalkulacje

Aktualne przepisy dotyczące obowiązku znakowania żywności zgodnie z Rozporządzeniem PE i RUE nr 1169/11 nie dają nam wyboru i wszyscy producenci żywności są zobowiązani do:

- wykonania składów surowcowych swoich wyrobów, zgodnie z wytycznymi,

- wykazania wszystkich alergenów określonych w rozporządzeniu,

- określeniu ilości składników użytych do produkcji i użytych w nazwie produktu,

- określeniu daty minimalnej trwałości produktów,

- sporządzenie tabeli wartości odżywczych produktów zapakowanych.

PORTFOLIO

Zobacz portfolio

ZADZWOŃ 505 792 986

Masz pytania? Zadzwoń

Dziś już nikt nie ma wątpliwości że branża stoi na ostrym zakręcie. Dlaczego? Otóż wymienię kilka podstawowych problemów z jakimi się spotykam: - Podwyżki cen energii elektrycznej – do 500%
Co może mieć wspólnego równowaga w przyrodzie z branżą cukierniczą i piekarską? Otóż w tym felietonie postaram się przedstawić zarówno mój punkt widzenia jak również wielu przedstawicieli branży, w sprawie
Kiedy twoja firma się rozwija i dochodzisz do momentu uruchomienia sklepów firmowych oddalonych od siedziby, wchodzisz w bardzo ciekawy etap jej rozwoju. Otóż każdy sklep firmowy, chociaż jest częścią tej

Aktualności

Sprawdź co u nas

Na wszystkie zapytania odpowiadamy w ciągu 24h!

Help4Bakery

Formularz

kontaktowy

Wyślij
Wyślij
Formularz został wysłany
Proszę wypełnić wszystkie wymagane pola.

Informacje

Dowiedz się więcej

O mnie

Dochowanie tajemnicy

Rozwój sieci sklepów własnych

Składy, alergeny i wartości odzywcze

Własna Piekarnia lub Cukiernia

Identyfikacja wizualna firmy

Rewolucja Clean Label

Obliczanie wskaźników firmy

Oferta oparta  na aktualnych trendach

Oferta

Zobacz czym się zajmujemy

Help4Bakery

Kontakt

505 792 986

kontakt@help4bakery.pl